Конкурс за литерарни састав и ликовни рад у оквиру кампање Октобар месец правилне исхране 2016. године

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ“

ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ КРАЉЕВО

РAСПИСУЈУ КОНКУРС

за литерарни састав и ликовни рад

у оквиру кампање Октобар месец правилне исхране 2016. године и

обележавања 16. oктобра „Светског дана хране“ – на тему:

„ЗДРАВЉЕ НА УСТА УЛАЗИ”

Конкурс је намењен деци у вртићима и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да подстакне здравствено васпитни рад у вртићима и основним школама на тему правилне исхране.Формирање правилних навика у исхрани је важно од најранијег узраста, посебно када је реч о редовности оброка током дана, разноврсности и количинама намирница које се користе у исхрани, начину њихове производње, транспорта, чувања и припреме. Савремен начин живота донео је и промену у начину исхране који карактеришу нередовни оброци, већи унос тзв. брзе хране, мањи унос поврћа и воћа. Циљ активности кампање је информисање и стицање знања, формирање исправних ставова и понашања у вези са здрављем и правилним навикама у исхрани најшире популације, а посебно деце и младих.

По три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика – узраст I–IV разред основне школе и V–VIII разред основне школе, вртићи и школе могу да доставе Заводу за јавно здравље, одељењу за промоцију здравља, ул Слободана Пенезића бр. 16 36 000 Краљево, са назнаком „За наградни конкурс Октобар месец правилне исхране”, до 10. октобра 2016. године.

Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, формата максимално до 35 пута 50 cm. Најбољи радови на нивоу округа биће награђени и достављени Центру за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” који ће изабрати набоље радове на националном нивоу.

Најбољи радови биће постављени на сајту Института за јавно здравље Србије и коришћени за дизајн и штампање здравствено промотивног материјала.

 

Lokacija

Javne nabavke

Nabavke
Obaveštenja

Radno vreme

Po - Pe od 7 do 14
Subota /