• Image 02

    Centar za prevenciju i kontrolu bolesti

    Praćenje i proučavanje uzroka poremećaja zdravlja i preduzimanje mera za njihovo sprečavanje i suzbijanjesu osnovna delatnost  Centra  za prevenciju i kontrolu bolesti. Centar svoje aktivnosti realizuje u okviru organizacionih jedinica: Odeljenja za zaraznih bolesti i Odeljenja za nezarazne bolesti.
    Pročitaj Više

  • Image 04

    Centar za higijenu i humanu ekologiju

    Osnovni zadatak svih delatnosti centra je unapređenje zdravlja stanovništva.

    Takav cilj postiže se putem unapređenja stanja životne sredine, uz interdisciplinarni i preventivni pristup. Centar se bavi merenjem, analizom i praćenjem mikrobioloških, fizičkih i hemijskih faktora životne sredine koji mogu, posredno ili neposredno, uticati na zdravlje stanovništva.
    Pročitaj više

  • Image 01

    Centar za mikrobiologiju

    Centar za mikrobiologiju se sastoji iz dve organizacione celine, odeljenje za sanitarnu mikrobiologiju i odeljenje za kliničku mikrobiologiju kao i odseka za pripremu hranljivih podloga. Poslovi odeljenja za sanitarnu mikrobiologiju obuhvataju ispitivanje uzoraka životnih namirnica, voda i predmeta opšte upotrebe koji potiču od širokog spektra korisnika naših usluga u cilju permantentne kontole proizvodnje i prometa kao i utrvrđivanje mikrobioloških uzročnika i rezervoara epidemija kao i puteva njihovog prenošenja iz uzoraka nehumanog porekla.
    Pročitaj više

  • Image 02

    Centar za promociju zdravlja, analizu, planiranje i organizaciju zdravstvene zaštite, informatiku i biostatistiku u zdravstvu

    Ovaj Centar obavlja koordinativnu i plansku delatnost u oblasti promocije zdravlja, prati i proučava zdravstveno stanje stanovništva, rad i razvoj zdravstvene službe i predlaže i preduzima odgovarajuće mere u cilju zaštite i unapredjenja zdravlja stanovništva Raškog okruga.
    Pročitaj više

  • Image 02 Prevencija
  • Image 03 Higijena
  • Image 04 Mikrobiologija
  • Image 01 Statistika

Светски дан хране 16.октобар – месец правилне исхране

Светски дан хране, 16.октобар ове године се обележава под слоганом “Брини о земљи, нахрани свет”.Генерална скупштина Уједињених нација је одредила 2014. годину као "Међународну годину породичне пољопривреде". У Србији се 16. Октобар - Светски дан хране обележава од 2001. године уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) обележава сваке године 16. октобра Светски дан хране, дан када је ова организација и основана 1945.године.

1. октобар 2014 – Међународни дан старијих особа

Старење популације данас представља један од највећих успеха човечанства али и један од највећих јавноздравствених изазова. Неопходно је истаћи да је удео особа старијих од 60 година у порасту и да се тај тренд наставља са једне стране услед опадајуће стопе наталитета, а са друге стране услед повећања дужине животног века.

У сусрет Октобру месецу правилне исхране и 16. октобру Светском дану хране 2014. године

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", Центар за промоцију здравља, Завод за јавно здравље Краљево уз подршку Министарства здравља Републике Србије Расписују конкурс за литерарни састав и ликовни рад у оквиру кампање Октобар месец правилне исхране 2014.године и у оквиру обележавања 16. Октобра „Светског дана хране“ – на тему: „Шта треба да једемо, како и зашто“

Светски дан срца, 29. септембар 2014. godine - „У срцу здравља"

Светски дан срца је установљен 2000. године са циљем да се људима широм света пошаље порука да болести срца и крвних судова, као водећи узрочници смртних исхода, односе 17,3 милиона живота сваке године. Процењује се да ће до 2030. године тај број порасти на 23 милиона. Светска федерација за срце упозорава да се најмање 80% превремених смртних исхода може спречити контролом главних фактора ризика (пушење, неправилна исхрана и физичка неактивност).

Lokacija

Javne nabavke

Nabavke
Obaveštenja

Radno vreme

Po - Pe od 7 do 14
Subota /