U susret Oktobru mesecu pravilne ishrane i 16. oktobru Svetskom danu hrane

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Centar za promociju zdravlja, Zavod za javno zdravlje Kraljevo uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije Raspisuju konkurs za literarni sastav i likovni rad u okviru kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane 2013.godine i u okviru obeležavanja 16. Oktobra „Svetskog dana hrane“ – na temu: „Šta treba da jedemo, kako i zašto“

Nagrađeni u kampanji Oktobar mesec pravilne ishrane - 16. oktobar Svetski dan hrane 2013. godine

Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.

Formiranje pravilnih navika u ishrani je važno od najranijeg uzrasta, posebno kada je reč o redovnosti obroka tokom dana, raznovrsnosti namirnica koje se koriste u ishrani, načinu njihove pripreme i količinama. Savremen način života doneo je i promenu u načinu ishrane koji karakterišu neredovni obroci, veći unos tzv.brze hrane, manji unos povrća i voća. Cilj aktivnosti kampanje je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani najšire populacije, a posebno dece i mladih.

Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika- uzrast I-IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, vrtići i škole mogu da dostave nama, Zavodu za javno zdravlje Kraljevo ul. Slobodana Penezića br. 16. 36 000 Kraljevo, odeljenje za promociju zdravlja, sa naznakom „Za nagradni konkurs Oktobar mesec pravilne ishrane“,do ponedeljka 7. oktobra 2013. godine.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, formata maksimalno do 35 puta 50 cm. Najbolji radovi na nivou okruga biće nagrađeni i dostavljeni Centru za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ koji će izabrati nabolje radove na nacionalnom nivou.

Lokacija

Javne nabavke

Nabavke
Obaveštenja

Radno vreme

Po - Pe od 7 do 14
Subota /