31. januar Nacionalni dan bez duvanskog dima "100% bez duvanskog dima"

Nacionalni dan bez duvanskog dima,  31. januar, obeležava se i ove godine  u organizaciji Nacionalne komisije za prevenciju pušenja Ministarstva zdravlja,  Kancelarije za kontrolu duvana Instituta za javno zdravlje Republike Srbije Dr Milan Jovanović Batut i mreže instituta i zavoda za javno zdravlje, Udruženja za javno zdravlje mnogobrojnim aktivnostima na teritotiji cele  Republike.

Moto ovogodišnje manifestacije je 100% bez duvanskog dima, čime ukazujemo na štetnost pasivnog pušenja po zdravlje nas i naših najbližih, posebno dece.

7. April - Svetski dan zdravlja

Nauka je jasna. Zemlja se zagreva, zagrevanje se ubrzava, a odgovornost je na aktivnostima čoveka. Ako trenutni trendzagrevanja ostane bez kontrole, čovečanstvo će se suočiti sa većim povredama, bolestima i smrtnim slučajevima kao posledicama prirodnih katastrofa i toplotnih talasa, većom učestalošću oboljenja koja se prenose hranom, vodom i vektorima, kao i većim brojem prevremenih smrti i bolesti kao posledicama zagađenja vazduha.

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

Od 20. do 26. januara 2008. u Raškom okrugu obeležena je Evropska nedelja  prevencije raka grlića materice pod motom "Stop raku grlića materice!"

Evropska nedelja pokrenuta je od strane Evropske asocijacije protiv raka grlića materice i ove godine se obeležava po drugi put.

I ove godine obeležavanje Nedelje u našoj zemlji inicira Ministarstvo zdravlja, a neposredno će je sprovesti Udruženje ginekološke onkologije Srbije, Udruženje za kolposkopiju i patologiju grlića materice Srbije,Društvo Srbije za borbu protiv raka i Institut za javno zdravlje Srbije sa mrežom instituta i zavoda za javno zdravlje.

Lokacija

Javne nabavke

Nabavke
Obaveštenja

Radno vreme

Po - Pe od 7 do 14
Subota /