Светски дан дијабетеса 14. новембар

„Здрава исхрана и дијабетес”

Светски дан дијабетеса, 14. новембар, означава почетак трогодишње кампање /2014-2016/ која ће бити усмерена на здраве стилове живота и дијабетес. Због посебног значаја исхране у превенцији типа 2 дијабетеса и превенцији компликација, ове године је тема “Здрава исхрана и дијабетес”. Овогодишња кампања ће наставити да промовише значај хитне акције како би се заштитило здравље будућих генерација, оних који су под ризиком за настанак дијабетеса и постизања квалитетније контроле болести.

Октобар - Међународни месец борбе против рака дојке

Октобар, месец борбе против рака дојке, обележава се у многим земљама широм света како би се скренула пажња на распрострањеност ове болести, на подизање свести о значају превенције и раног откривања рака дојке, као и о палијативном збрињавању особа оболелих од ове болести.

Обележавање 16. октобра Светског дана хране

Обележавање Светског дана хране Завод је организовао 16.октобра у просторијама Градске библиотеке. Манифестација је реализована као свечаност уз доделу награда најбољима на Конкурсу Завода поводом Кампање Октобар месец правилне исхране и Светског дана хране, уз пригодан програм у коме осим нас организатора, већ низ година учествују ученици Музичке школе-етно одсека, дечји песници и награђени ученици.

Светски дан хране 16.октобар – месец правилне исхране

Светски дан хране, 16.октобар ове године се обележава под слоганом “Брини о земљи, нахрани свет”.Генерална скупштина Уједињених нација је одредила 2014. годину као "Међународну годину породичне пољопривреде". У Србији се 16. Октобар - Светски дан хране обележава од 2001. године уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) обележава сваке године 16. октобра Светски дан хране, дан када је ова организација и основана 1945.године.

Lokacija

Javne nabavke

Nabavke
Obaveštenja

Radno vreme

Po - Pe od 7 do 14
Subota /