Oktobar mesec pravilne ishrane 2009. godine

OBELЕŽEN 16.0KT0BAR SVETSKI DAN HRANE

„Održimo bezbednost hrane u kriznim situacijama”

Kampanja Oktobar mesec pravilne ishrane realizuje se na teritoriji Republike Srbije od 2001.godine, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a mnogobrojne škole, zaposleni u prosveti, učenici i njihovi roditelji dali su veliki doprinos uspehu kampanje u proteklom periodu.

Cilj aktivnosti u okviru kampanje je informisanje najšire populacije, a posebno dece i mladih, kao i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja pojedinaca u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani. Ostvarivanje predviđenih aktivnosti omogućeno je komplementarnim angažovanjem zdravstvenih i obrazovnih ustanova, uz učešće zaposlenih, učenika i njihovih roditelja, medija (štampe, televizije, radija) društveno-humanitarnih, sportskih, rekreativnih, kulturnih i drugih organizacija i udruženja.

Raspisivanje nagradnog Konkursa za izradu literarnih i likovnih radova namenjenog deci i učenicima osnovnih škola je redovna aktivnost Zavoda za javno zdravlje u okviru  kampanje i obeležavanja 16.oktobra Svetskog dana hrane, sa temom koja je globalna i koja ove godine glasi: »Održimo bezbednost hrane u kriznim situacijama «.

Obeležena Svetska nedelja dojenja - 28. septembra do 04. oktobra 2009. godine

„DOJENJE – SPASAVA ŽIVOT U KRIZNIM SITUACIJAMA. DA LI STE SPREMNI?”

 

Svetska nedelja dojenja je globalna kampanja koja se održava u oko 120 zemalja sveta, čiji je cilj da stvori i razvije društvenu svest o značaju i prednostima dojenja, da obezbedi podršku dojenju, a time i unapredi zaštitu zdravlja majke i deteta.

Zvanični datum Svetske nedelje dojenja na globalnom nivou je od 1. do 7. avgusta, ali se državama, organizacijama i institucijama predlaže da za obeležavanje i aktivnosti povodom Svetske nedelje dojenja izaberu najprikladnije događaje ili datume u njihovim zemljama.

Obeležen Svetski dan srca 2009. godine pod sloganom "Radi za srce"

Svetski dan srca, deseti put za redom, organizuje Svetska federacija za srce u preko 100 zemalja sveta. Svetska federacija za srce (World Heart Federation), sa sedištem u Ženevi, Švajcarska, posvećena je prevenciji i kontroli bolesti srca i krvnih sudova radi postizanja dužeg i kvalitetnog života širom sveta, a posebno u srednje razvijenim i nerazvijenim zemljama.

Infarkt i šlog su svetski ubica broj jedan, odgovoran za 17,5 miliona života svake godine, a od tog broja oko 80% u nerazvijenim i zemljama u razvoju.

Započeo drugi deo jednogodišnje antipušačke kampanje 2008/2009. godine

Udružimo se svi zajedno protiv duvanskog dima!

Drugi deo kampanje posvećene zaštiti stanovništva od duvanskog dima 2008./2009.,počeo je krajem avgusta oglašavanjem putem 160 bilborda širom Srbije pod sloganom ”Izbaci duvanski dim”.

Ova faza kampanje poznata je i kao ”bela faza” i nju,  kao i završenu ”crnu fazu” prati distribucija promotivnog materijala, TV spotova džinglova, bilborda, oglasa brendiranih autobusa sa sloganom: ”Izbaci duvanski dim”. Njen cilj je takođe i pre svega kontinuirano skretanje pažnje široke javnosti na štetne posledice izlaganja duvanskom dimu, odnosno tkz. pasivnom pušenju, a usmerena na sve kategorije stanovništva. 

Lokacija

Javne nabavke

Nabavke
Obaveštenja

Radno vreme

Po - Pe od 7 do 14
Subota /