Светски дан дијабетеса, 14. новембар 2015. године, под слоганом „Нека здрава исхрана постане право, а не привилегија”

dijabetes-2015

Кампања Светског дана дијабетеса 2015. године са слоганом „Нека здрава исхрана постане право, а не привилегија”, покренута је на 68. скупштини Светске здравствене организације (СЗО) у Женеви 19. маја 2015. године. Циљ кампање је да се ангажују сви актери друштва како би се побољшала доступност здраве хране, сачували животи, смањио глобални терет дијабетеса и уштеделе милијарде долара због губитка радне продуктивности и трошкова у здравству.

Кампања „Заштитимо се од грипа”

 У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО), Србија учествује у кампањи посвећеној значају имунизације против грипа. Иницијатива представља наставак Европске недеље имунизације, која се одржава сваке године у априлу месецу. Кампања почиње 28. октобра под слоганом „Заштитимо се од грипа” и има за циљ да се истакне значај вакцинације против грипа као најбоље превентивне мере, и то посебно код особа које су у повећаном ризику за добијање тешких форми болести.

Са Манифестација обележавања Светског дана хране

И ове године поводом обележавања 16. октобра Светског дана хране Завод за јавно здравље Краљево је у сарадњи са Градском Библиотеком „Стефан Првовенчани” и Етно одсеком Музичке школе „Стеван Мокрањац“ организовао пригодан програм и изложбу дечјих радова. Том приликом, уз присуство многобројних гостију, колега и сарадника из здравствених, васпитно образовних установа, удружења грађана, као и родитеља, а уз подршку медија уручили смо дипломе и награде најуспешнијима на Конкурсу под називом „Правилна исхрана - од њиве до тањира“ .

Октобар- месец правилне исхране

Светски дан хране, 16. октобар 2015. године обележава се под слоганом: "Социјална заштита и пољопривреда: прекидање циклуса руралног сиромаштва"

Организација за храну и пољопривреду (ФАО) обележава сваке године 16. Октобар - Светски дан хране, дан када је ова организација и основана 1945. године. У Србији се 16. Октобар – Светски дан хране обележава од 2001. године уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

Lokacija

Javne nabavke

Nabavke
Obaveštenja

Radno vreme

Po - Pe od 7 do 14
Subota /