Obeležena XX Nedelja zdravlja usta i zuba 10.-16.maj 2010. godine

XX Nedelja zdravlja usta i zuba, koja predstavlja završnu manifestaciju sveukupnih ovogodišnjih aktivnosti za očuvanje i unapređenje oralnog zdravlja stanovništvaSrbije. u organizaciji Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Instituta zajavno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ove godine se organizuje sa porukom:

„ SVI ZAJEDNO DO LEPOG OSMEHA”

Ciljevi Nedelje zdravlja usta i zuba su:

· da se privuče pažnja javnosti na značaj zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja,

· da se informiše stanovništvo o metodama za sprečavanje oralnih bolesti i da se da podsticaj za njihovu široku primenu,

· da se mobilišu svi segmenti društva da prema svojim obavezama i mogućnostima daju doprinos promociji, unapređenju i očuvanju opšteg i posebno oralnog zdravlja.

· da se motivišu doktori stomatologije da primenjuju integrisani pristup u terapiji oralnih bolesti

Nosioci ovih aktivnosti, za teritoriju svake opštine su službe stomatološke zaštite domova zdravlja i zavodi za javno zdravlje sa teritorije okruga, uz aktivno učešće privatne stomatološke prakse.

Nedelja zdravljausta i zuba je period kada se intenziviraju aktivnosti na promociji zdravlja usta i zuba koje se sprovode tokom cele godine. Po tradiciji, Nedelja zdravlja usta i zuba prethodi Simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji na kome se proglašavaju opštine u kojima su aktivnosti na promociji oralnog zdravlja bile najraznovrsnije i najmasovnije.

Aktivnosti u Nedelji zdravlja usta i zuba treba da pruže stručnu, društvenu i medijsku podršku merama za očuvanje i unapređenje zdravlja usta i zuba. Podsećamo Vas da je posebno značajno da se u ove promotivne aktivnosti uključi lokalna zajednica: opštinske vlasti, privreda, vodoprivreda, prehrambena industrija, predškolske i školske ustanove, sredstva informisanja, privatni preduzetnici i drugi, kao stalni učesnici u promociji zdravlja i oralnog zdravlja i naravno u toku kampanje Nedelja zdravlja usta i zuba. 

 

Lokacija

Javne nabavke

Nabavke
Obaveštenja

Radno vreme

Po - Pe od 7 do 14
Subota /